top of page

Πώς λειτουργεί η μέθοδος Eurodiet

Eurodiet 4aa.jpg

Η μέθοδος Eurodiet περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις και έχει σαν κεντρικά της σημεία, την βέλτιστη πρόσληψη πρωτεΐνών, και την χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων.

Συγκεκριμένα:

• Στις φάσεις 1 και 2 έχουμε μια πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες κετογονική διατροφή ( Very Low Carbohydrate Ketogenic – VLCK )


• και στις φάσεις 3 και 4 μια διατροφή χαμηλών θερμίδων με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο.

Αυτές οι φάσεις, προτείνονται και αποφασίζονται σε συνεργασία του ασθενούς με τον ιατρό μας και είναι εύκολες στην εφαρμογή τους.

Ανάλογα με την αρχική φάση που επιλέγουμε, η διατροφή σας θα περιλαμβάνει έναν αριθμό από γεύματα, υψηλής διατροφικής αξίας, υψηλής 

διατροφικής αξίας, υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

Κάτω από την ιατρική μας εποπτεία και παρακολούθησή, επιτυγχάνουμε τον διατροφικό σας επαναπρογραμματισμό.

Ιατρική παρακολούθηση

Η παχυσαρκία εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ασθένεια, η οποία μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας! http://www.who.int/nutrition/topics/obesity/en/

Για τον λόγο αυτό, αλλά και για πολλούς άλλους, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο από ιατρούς, οι οποίοι έχουν τη γνώση και την εκπαίδευση να αντιμετωπίσουν τον ανθρώπινο οργανισμό και τα προβλήματά του ως σύνολο.

Οι ιατροί του κέντρου μας χρησιμοποιούν μια σειρά καινοτόμων διαγνωστικών εργαλείων, ώστε να σας δώσουμε μια λεπτομερή διατροφική και συμπεριφορική αξιολόγηση.

Τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης θα μας επιτρέψουν να διαμορφώσουμε για εσάς, ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφικού επαναπρογραμματισμού.

Σημαντικά στοιχεία για τον καθορισμό της φάσης από την οποία θα ξεκινήσετε αποτελούν η ιατρική σας αξιολόγηση, το επιθυμητό βάρος που στοχεύετε, η ανάλυση της σύνθεσης του σώματός σας, οι διατροφικές συνήθειές και οπωσδήποτε το κίνητρό σας.

Επίσης εφαρμόζουμε συγεκριμένα μοντέλα αξιολόγησης, για τους παχύσαρκους ασθενείς οι οποίοι πρόκειται να υποβληθούν ή έχουν ήδη υποβληθεί σε κάποια βαριατρική επέμβαση παχυσαρκίας.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματός σας, όλο το ιατρικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικό της ομάδας μας είναι στη διάθεσή σας

• για να σας υποστηρίζουμε,
• να σας βοηθούμε στην αποφυγή των διατροφικών παγίδων,
• να παρακολουθούμε την φυσιολογική εξέλιξη στην απώλεια του βάρους σας,
• να κάνουμε όλες τις απαραίτητες μετρήσεις σύνθεσης σώματος, ώστε να εξασφαλίζουμε τη διατήρηση της μυϊκής σας μάζας
• να συζητάμε και να αναλύουμε μαζί σας όλους τους ψυχολογικούς παράγοντες που σας εμποδίζουν στην προσπάθεια της απώλειας βάρους και να σας δίνουμε λύσεις ώστε να μπορέσετε να διατηρήσετε την απώλεια των κιλών που θα επιτύχετε σε βάθος χρόνου.

Ψυχοσυμπεριφορικές παράμετροι

Πολλοί άνθρωποι, αλλάζουν διατροφική συμπεριφορά αναλόγως με ορισμένες συναισθηματικές καταστάσεις που βιώνουν σε κάποιες φάσεις της ζωής τους. Έτσι ανάλογα με το αν αισθάνονται όμορφα ή άσχημα, μπορεί να αντιδράσουν με υπερβολική λήψη τροφής ή γλυκών.

Είναι ένας ψυχολογικός τρόπος διαχείρισης των συναισθημάτων τους και συνηθέστερα συμβαίνει σε περιόδους λύπης, συναισθηματικής απόρριψης ή απογοήτευσης και κατάθλιψης.

Επίσης πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το φαγητό και συνήθως τα γλυκά, σαν τρόπο διαχείρισης του υπερβολικού άγχους.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος Eurodiet, οι ειδικοί συνεργάτες μας θα σας παρέχουν διαρκή υποστήριξη στην σωστή διαχείριση τέτοιων συναισθηματικών καταστάσεων και παρεκτροπών.

bottom of page