top of page

Συχνές Ερωτήσεις - FAQ

FAQ 1.jpg

Έχω πολύ περιορισμένο χρόνο. Μπορώ να ακολουθήσω τη πρόγραμμα Eurodiet;

Η μέθοδος Eurodiet ακολουθεί μία βασική αρχή. Προσαρμόζουμε την διατροφή στο καθημερινό σας πρόγραμμα και όχι τη ζωή σας στην διατροφή. Οι τροφές δεν χρειάζονται ζύγισμα καθώς οι ποσότητες είναι υπολογισμένες με ακρίβεια ως προς την θερμιδική τους αξία και τα συστατικά τους. Η μέθοδος παρουσιάζει μεγάλη ευελιξία και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε έναν! Τα προϊόντα Eurodiet είναι ιδιαίτερα γευστικά και προσφέρουν ένα πλήρες ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής (πρωϊνό, δεκατιανό, γεύμα, σνακ και δείπνο).

Θα πεινάω ή θα νοιώθω κουρασμένος;

Ο κετογονικός μηχανισμός με τον οποίο λειτουργεί η μέθοδος, δημιουργεί ένα υψηλό αίσθημα κορεσμού και πλήρους εξαφάνισης της πείνας. Με την μελετημένη σύσταση των τροφών σε πρωτεϊνες, απαραίτητα ω λιπαρά οξέα, 

φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, δημιουργεί καλή διάθεση και ευεξία από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Σε τι διαφέρει η μέθοδος Eurodiet από τις συνηθισμένες δίαιτες;

Οι συνηθισμένες δίαιτες βασίζονται κυρίως στην μειωμένη πρόσληψη θερμίδων, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να παίρνει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται από την αποδόμηση των δικών του ιστών αδιακρίτως, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται κυρίως η μυϊκή μάζα. Ο κετογονικός μηχανισμός με τον οποίο λειτουργεί η μέθοδος Eurodiet, βοηθάει στο να κατευθυνθεί ο μεταβολισμός προς την καύση του λιπώδους ιστού του σώματος και με την επαρκή πρόσληψη πρωτεϊνης υψηλής ποιότητας που προσφέρει, επιτρέπει να διατηρηθεί η μυϊκή σας μάζα.

Τι αποτελέσματα επιτυγχάνει η μέθοδος Eurodiet;

Μέσα στον πρώτο 1,5 μήνα υπάρχει απώλεια περίπου 10-12% του σωματικού βάρους. Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που ζυγίζει 100 κιλά, θα χάσει περίπου 10-12 κιλά μέσα στις πρώτες 45 ημέρες.

Ο ρυθμός αυτός μειώνεται στα επόμενα στάδια, περνώντας η διατροφή στις επόμενες φάσεις, όμως παραμένει ιδιαίτερα αυξημένος ακόμα και στις τελευταίες φάσεις της μεθόδου.

Το σημαντικότερο όμως αποτέλεσμα είναι η ποιοτική απώλεια των κιλών, με απώλεια κυρίως λιπώδους ιστού και όχι μυϊκής μάζας, γεγονός που κάνει την διαδικασία αρκετά εύκολη χωρίς να εμφανίζεται αδυναμία και κόπωση.

Επειδή η διατήρηση της μυϊκής μάζας σε συνδυασμό με ήπια άσκηση, είναι αυτά που συντελούν στην καλή σύσφιξη του δέρματος, το αισθητικό αποτέλεσμα μετά το αδυνάτισμα είναι ιδιαίτερα καλό.

Η επιλογή της φάσης την οποία θα ξεκινήσετε, επιλέγεται σε συνεργασία με τον ιατρό σας και ανάλογα με το αρχικό σας βάρος και την κατάσταση της υγείας σας, αλλά και τους στόχους τους οποίους επιθυμείτε να επιτύχετε.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της πρωτεΐνης στη δίαιτα;

Ιατρικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών βοηθά στο να διατηρηθεί η μυϊκή μάζα, στον κορεσμό αλλά και στη μακροχρόνια διατήρηση του βάρους μετά την απώλεια των κιλών.

Με την μέθοδο Eurodiet θα καταναλώνω υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών;

Η μέθοδος Eurodiet στηρίζεται στην ισορροπημένη κατανάλωση πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός. Η υπερβολική κατανάλωση πρωτεϊνών μερικές φορές μπορεί να είναι βλαπτική για την υγεία. Γι’ αυτό στην διατροφή που προτείνουμε, η ποσότητα των πρωτεϊνών είναι όση ακριβώς χρειάζεται ο οργανισμός για να καλύψει τις ανάγκες του και για να αποφύγουμε την μείωση της μυϊκής μάζας και εξατομικεύεται για τον κάθε ένα ασθενή ξεχωριστά.

Πόσο εύκολα μπορώ να διατηρήσω την απώλεια των κιλών σε βάθος χρόνου;

Οι ασθενείς που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα Eurodiet, έχουν αποκτήσει την γνώση και τις σωστές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να ακολουθούν χωρίς απαγορέυσεις και χωρίς να έχουν το άγχος της συντήρησης των κιλών. Η μακροχρόνια διατήρηση του καινούριου σωματικού βάρους που θα επιτύχετε, είναι πολύ πιο πιθανή από τις άλλες δίαιτες, λόγω της διατροφικής εκπαίδευσης που θα έχετε αποκτήσει!

Θα έχω καλύτερα αποτελέσματα αν παραλείψω κάποιο γεύμα;

Με βεβαιότητα όχι! Όταν καταναλώνουμε όλα τα γεύματα βοηθάμε τον οργανισμό ώστε να διατηρείται η μυϊκή μάζα, να λειτουργεί καλά ο μεταβολισμός και να μην υπάρχει το αίσθημα της πείνας.

Μπορούν όλοι να ακολουθήσουν την μέθοδο Eurodiet;

Όλοι μπορούν να ακολουθήσουν τη μέθοδο διατροφής Eurodiet. Για ορισμένα άτομα, με συγκεκριμένους λόγους υγείας, ο ιατρός του κέντρου μας, θα συστήσει τη συγκεκριμένη φάση στην οποία θα πρέπει να ενταχθούν, ώστε να έχουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα και την μέγιστη ωφέλεια στην υγεία τους.

Μπορώ να ακολουθήσω την μέθοδο Eurodiet αν παίρνω φάρμακα;

Στην περίπτωση που παίρνετε κάποια φάρμακα όπως τα αντιπηκτικά υπάρχει ενδεχόμενο να χρειαστεί τροποποίηση της δοσολογίας και πιο στενή ιατρική παρακολούθηση. Επίσης στις φάσεις 1 & 2 υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν να διακοπούν κάποιες θεραπείες (π.χ. σουλφονυλουρίες, θειαζιδικά διουρητικά). Ο ιατρός του κέντρου μας σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό σας θα προσαρμόσει την θεραπεία σας ανάλογα, πριν την έναρξη της διατροφής.

Μπορούν οι διαβητικοί να ακολουθήσουν τη μέθοδο Eurodiet;

Οι παχύσαρκοι ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ, μπορούν να βοηθηθούν σημαντικά από την μέθοδο Eurodiet! Σε μελέτη διάρκειας 22 εβδομάδων που συμμετείχε το Τζάνειο Διαβητολογικό Κέντρο και η 1η Προπαιδευτική Πανεπιστημιακή Κλινική του Λαϊκού νοσοκομείου, το 96,7% των διαβητικών που πήραν μέρος, σταμάτησαν ή μείωσαν σημαντικά τη φαρμακευτική τους αγωγή.

Μπορούν οι ασθενείς με τροφικές αλλεργίες να ακολουθήσουν τη μέθοδο Eurodiet;

Ναι! Με την καθοδήγηση του ιατρού του κέντρου μας θα επιλέξετε τα κατάλληλα τρόφιμα μέσα από τον πίνακα αλλεργιογόνων, που βρίσκεται στον κατάλογο προϊόντων Eurodiet.

bottom of page