top of page

Βιογραφικό

Panagiotis-Glentis-Surgeon_edited_edited

Παναγιώτης Κ. Γλεντής

Ειδικός Χειρουργός Βαριατρικής Χειρουργικής

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου 1967. Μεγάλωσα στον Βύρωνα και το 1985 αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Βύρωνα με βαθμό Άριστα.

 

Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και ακολούθως ειδικεύθηκα για 6 έτη , στην ειδικότητα της Χειρουργικής στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Αθηνών , στην Β’ Χειρουργική Κλινική , υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Χειρουργικής κου Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Η κλινική αποτέλεσε σημαντικότατο κέντρο αναφοράς χειρουργικών ογκολογικών παθήσεων στην Ελλάδα τα τελευταία 50 έτη, με μακρά παράδοση και εμπειρία , την οποία στελέχωσαν και διηύθυναν κατά καιρούς ιστορικές φυσιογνωμίες της Ελληνικής Χειρουργικής (Καθηγητές Χειρουργικής Ν.Γεωργιάδης , Α.Κάτσας , Χρ.Πισιώτης , Π.Γιαννόπουλος , Γ.Παπαγεωργίου κ.α.)

Επίσης αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην Χειρουργική εκπαίδευση στην Ελλάδα , με κατά μέσο όρο 2000 επεμβάσεις κατ’ έτος, σε όλους τους τομείς της Χειρουργικής και με κύρια έμφαση την Ογκολογική Χειρουργική (Χειρουργική Μαστού , Χειρουργική Παχέος Εντέρου & Ορθοπρωκτικής Χώρας , Χειρουργκή Οισοφάγου – Στομάχου , Χειρουργική Θυρεοειδούς και Ενδοκρινών Αδένων)

Η κλινική καθιερώθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά κέντρα Ογκολογικής Χειρουργικής , μεταξύ άλλων κατείχε και τον 3ο (σε παγκόσμια κλίμακα) αριθμό επεμβάσεων στις κακοήθεις παθήσεις οισοφάγου – στομάχου , με Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια επιστημονική αναγνώριση.

Τον Σεπτέμβριο 2003 , απέκτησα τον Τίτλο της Χειρουργικής Ειδικότητας , μετά από επιτυχείς εξετάσεις σε Ειδική Τριμελή Επιτροπή Καθηγητών Χειρουργών του Πανεπιστημίου Αθηνών (προεδρεύοντος του Καθηγητού Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κου Αλκιβιάδη Κωστάκη), με βαθμό Άριστα.

Ακολούθως πιστοποιήθηκα και απέκτησα την εξειδίκευση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής ( EAES – European Association for Endoscopic Surgery) στους τομείς της Λαπαροσκοπικής Βαριατρικής Χειρουργικής, της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Στομάχου – Οισοφάγου & Γαστροοισοφαγικής Συμβολής και της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Παχέος Εντέρου & Ορθού )

Το 2007 , έτος ορόσημο για την Ελληνική Χειρουργική , έτος κατά το οποίο εγκαθίσταται το πρώτο Χειρουργικό Ρομποτικό Σύστημα daVinci στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών , ήμουν μέλος της πρώτης αποστολής Ελλήνων χειρουργών που μετέβη στο Στρασβούργο (IRCAD/EITS) και εξειδικεύθηκα στην Ρομποτική Χειρουργική δια του Ρομποτικού συστήματος da Vinci.

Έκτοτε εφαρμόζω την Ρομποτική μέθοδο σε πλείστες χειρουργικές επεμβάσεις με μεγάλη επιτυχία , ενώ πλέον έχω εκπαιδευτεί και χειρουργώ με την πιο σύγχρονη παγκοσμίως εξελικτικά γενιά του ρομποτικού συστήματος , το da Vinci Si HD.

Κατά την διάρκεια της εργασίας μου στο ερευνητικό κέντρο IRCAD/EITS του Στρασβούργου, εξειδικέυθηκα στην Λαπαροσκοπική & Ρομποτική Χειρουργική της Παχυσαρκίας θητεύοντας δίπλα σε πρωτοπόρους καθηγητές της Βαριατρικής Χειρουργικής όπως ο Jacques Marescaux και ο Bernard Dallemagne.

Από το 2003 ίδρυσα το Κέντρο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής της Παχυσαρκίας Obese (μτφ = «παχύσαρκος» στα Αγγλικά), το οποίο μετεξελίχθηκε το 2007 στην σημερινή του μορφή με την προσθήκη του τμήματος Ρομποτικής Χειρουργικής.

Σε όλα αυτά τα έτη λειτουργίας του το κέντρο αριθμεί εκατοντάδες επεμβάσεις στην Λαπαροσκοπική & Ρομποτική Χειρουργική της Παχυσαρκίας.

Από το 2015 ξεκινήσαμε να απευθυνόμαστε σε παχύσαρκους ασθενείς από το εξωτερικό, εγκαινιάζοντας το Κέντρο Ιατρικής Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας Vita Veritas, το οποίο είναι ένα πρότυπο κέντρο Ιατρικού Τουρισμού της χώρας μας, με δραστηριοποίηση σε υψηλού επιπέδου Νοσοκομεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Διδακτικό και Ερευνητικό Έργο

Είμαι Διδάσκων Καθηγητής της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, είμαι παράλληλα ερευνητής στο Ερευνητικό Εργαστήριο Χειρουργικής κάτω από την αιγίδα της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διεξάγω ερευνητικά προγράμματα και πειραματικά χειρουργικά πρωτόκολλα.

Έχω πάνω από 500 δημοσιευμένες ανακοινώσεις εργασιών σε Ελληνικά & Διεθνή Συνέδρια, ενώ παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στην σύγχρονη χειρουργική με μετεκπαιδευτικά σεμινάρια & προγράμματα στα οποία συμμετέχω.

Είμαι μέλος των κάτωθι επιστημονικών εταιρειών:


International Federation for the Surgery of Obesity (IFSO)
Ελληνική Χειρουργική Εταιρία Παχυσαρκίας (ΕΧΕΠ)
Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ)
Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία (EXE)
Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής
Minimally Invasive Robotic Association (MIRA)
Clinical Robotic Surgery Association (CRSA)
Society of Robotic Surgery (SRS)
International Society of Surgery (ISS/SIC)
European Association for Endoscopic Surgery κ.α.

Προσωπικά Στοιχεία

Είμαι παντρεμένος και έχω τρία παιδιά.

Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με το τένις (μέλος ITF) , λαμβάνω τακτικά μέρος σε τουρνουά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ ασχολούμαι και με την ιστιοπλοϊα και την ελεύθερη και αυτόνομη κατάδυση (PADI Open Water Diver) , το χειμερινό σκι και την ποδηλασία.

Μιλώ Αγγλικά και Γαλλικά.

Αγαπάω ιδιαίτερα τη μουσική , παίζω ακορντεόν και πιάνο , ενώ έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά και με τη σύνθεση.

bottom of page