top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPanagiotis Glentis

Αισθητική Αποκατάσταση μετά από επεμβάσεις Παχυσαρκίας

Έγινε ενημέρωση: 29 Μαΐ 2020

Πότε και για ποιους λόγους είναι απαραίτητη μια συμπληρωματική πλαστική επέμβαση.


Κοιλιοπλαστική


Η μεγάλη απώλεια βάρους μετά από μία λαπαροσκοπική βαριατρική επέμβαση, έχει σαν αποτέλεσμα να χαλαρώνει και να περισσεύει το δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η κοιλιοπλαστική. Με την κοιλιοπλαστική θα τεντώσουμε το δέρμα και θα αφαιρέσουμε ό,τι περισσεύει. Σε μικρή διόρθωση (mini κοιλιοπλαστική) δε χρειάζεται να πειράξουμε τον ομφαλό, στην κανονική κοιλιοπλαστική όμως ο ομφαλός μεταφέρεται σε νέο σημείο.


Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η ικανοποίηση των ασθενών μεγάλη.


Η κοιλιοπλαστική γίνεται με γενική αναισθησία σε οργανωμένη κλινική και η νοσηλεία διαρκεί συνήθως 1-2 ημέρες. Εφαρμόζεται μια ειδική ελαστική ζώνη για 3 εβδομάδες την οποία ο/η ασθενής φοράει μέρα – νύχτα. Για τα πρώτα 3-4 24ωρα κοιμάται με ελαφρώς ανασηκωμένη την πλάτη. Στο σπίτι μπορεί μόνο να βαδίζει για λίγο και σταδιακά να αυξάνει το χρόνο της βάδισης. Απαγορεύονται οι οποιεσδήποτε εργασίες στο σπίτι και η άρση βάρους για τουλάχιστον 2 εβδομάδες το δε γυμναστήριο για 3 εβδομάδες. Η επάνοδος στην εργασία γίνεται σε 1-2 εβδομάδες από την επέμβαση.



Βραχιονοπλαστική


Με την βραχιονοπλαστική επιτυγχάνεται η αφαίρεση του κρεμάμενου δέρματος, στην περιοχή του βραχίονα – μασχάλης που μερικές φορές ακολουθεί την μεγάλη απώλεια βάρους, μετά από μια λαπαροσκοπική επέμβαση παχυσαρκίας.


Σε μεγάλη χαλάρωση γίνεται αφαίρεση δέρματος στην εσωτερική επιφάνεια του βραχίονα, ενώ σε μικρότερου βαθμού χαλάρωση μπορεί να γίνει η διόρθωση με μικρή S τομή στην μασχάλη. Η επέμβαση βραχιονοπλαστικής γίνεται με γενική αναισθησία και μπορεί να συνδυασθεί και με λιποαναρρόφηση στην περιοχή του βραχίονα.


Ανόρθωση Μαστών


Το στήθος για τη γυναίκα αποτελεί το σύμβολο της θηλυκότητας, της μητρότητας και του ερωτισμού. Στις περιπτώσεις μεγάλης απώλειας κιλών, μετά από μια λαπαροσκοπική επέμβαση παχυσαρκίας υπάρχει πτώση του στήθους σε άλλοτε άλλο βαθμό.


Η ανόρθωση του στήθους (μαστοπηξία) είναι μια επέμβαση που σκοπό έχει να επαναφέρει το σχήμα και τη σωστή ανατομικά θέση του στήθους. Στην περίπτωση που έχουμε ένα μικρό στήθος ή ένα στήθος που έχει χάσει σημαντικό όγκο, η επέμβαση συνδυάζεται με την τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης για καλύτερο αποτέλεσμα.


Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένη κλινική υπό γενική αναισθησία και χρειάζεται μία ημέρα παραμονή στην κλινική. Η γυναίκα φοράει ένα ειδικό στηθόδεσμο για 3-4 εβδομάδες μετά την επέμβαση ανόρθωσης στήθους και από την πρώτη εβδομάδα μπορεί να επανέλθει στη δουλειά της.


Οι λεπτομέρειες, ερωτήσεις, απορίες αλλά και ο προγραμματισμός της κάθε επέμβασης καθορίζονται σε προσωπικό ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό .


Του Δημ. Εμμ. Μιχελάκη M.D.

Πλαστικού και Επανορθωτικού Χειρουργού

Επιστημονικού Συνεργάτη Κέντρου Παχυσαρκίας Obese





27 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page